والله أعلم بالصواب Wallahu A’lam bishowab (Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Monday, 22 December 2014

"Normal lah kalau orang tak suka"


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Dah lama rasanya tak on blog. And im keep deleting all the posts. Dah setahun rasanya. Sibuk? Tak sebenarnya. Aku banyak masa. Banyak sangat alhamdulillah tapi silapnya aku tak manfaatkan sebaiknya hm. 22Disember. Harini dapat result. Reflect atas apa yg aku usahakan selama ni. Alhamdulillah atas rezeki yg Allah bagi. Alhamdulillah semuanya tabah. Alhamdulillah aku pun tabah. Tapi setabah tabah aku, kadang-ii rasa down jugak when my friend be like

"Oh maths aku 9* so aku A lah hihi"

MashaAllah sister, lemah. Lemah semangat aku bila kau kata macam tu, Salah aku ke kalau aku lebih sikit dari kau? Salah ke kasi aku tenang sekejap? Perlu ke kau kata macam tu kat aku sedangkan aku memang lemah dalam subjek tu. Allahu. Sakit sangat rasa. Lagi sakit sebab kau kawan aku. Sahabat baik aku. Dah 8tahun kita bersahabat. Bukan aku tak pernah bersabar tapi kali aku memang tak kuat. Tolong lah. Jangan lah sakitkan hati aku lagi. Cukuplah. Aku sayangkan persahabatan kita. Aku cuba lupakan apa yg terjadi 2tahun lepas. Bergaduh teruknya. Ya Allah aku tak sekuat tu weh nak pendam semuanya. Aku tahu dari kita kecik dulu kau memang saingan hebat aku. Mana-ii exam mesti muka kau rank dengan aku. Aku satu kau dua. Kau dua, aku satu. Tapi tu dulu. Aku sekarang dah jauh sangat dari life kau. Bagilah aku peluang untuk berehat. Berehat dari terus terusan bersaing. Dekat sini aku nak rehat. Cukuplah buat masa ni. Aku penat. Penat jaga hati kau. Risaukan kau. Taknak lost contact dengan kau. Tapi hati aku bukan patung kau. Yg kau ambil bila kau nak. Yang kau buang bila kau bosan. Aku ada hati. Aku ada perasaan. Dari kecik kenal kau. Membesar sama-sama. Membesar depan mata aku. Kau bukan je sahabat. Tapi dah mcm kakak aku. Sampai aku risau sangat apa-ii terjadi kat kau bila kau kat sekolah luar sana. Bila kau jauh dari aku. Bila aku tengok kau bergaul kat sana. Tapi nampaknya kau langsung tak peduli. Langsung tak kisah. Sampai hati kau. 


"Aku sayang kau dunia akhirat. Tolong lah faham aku. Kali ni je aku mintak"